/nyhed plantillæg nr 17.png&Width=768&Crop=5)
Ærø Kommunalbestyrelsen har på sit møde den 3. maj 2021 endeligt vedtaget Lokalplan 123-6 og Kommuneplantillæg nr. 17.
Yderligere information
Kommuneplantillæg nr. 17 og Lokalplan 123-6 kan læses her:
Offentlighedsperiode
Kommuneplantillæg nr. 17 og Lokalplan 123 - 6 var i offentlig høring i perioden fra den 28. april 2020 til den 23. juni 2020.
Efter første høringsperiode blev planområdernes størrelse reduceret. Den nye planafgrænsning var i offentlig høring i 4 uger fra fredag den 5. februar 2021 til fredag den 5. marts 2021.
Ændringer
Der indkom 11 indsigelser i offentlighedsperioden. Efter høring af planerne er der foretaget følgende ændringer i lokalplan 123 - 6:
1. Der indskrives en bestemmelse i lokalplanen om, at der skal tinglyses en vejbyggelinje på 9 meter.
§ 5.3 ændres til:
Langs lokalplanens afgrænsning mod Egehovedskoven reserveres der plads til en vejudvidelse af Egehovedvej. Snarest muligt og senest ved ibrugtagning af ny bebyggelse skal der tinglyses en 9 m. vejbyggelinje på matrikel 230a. Formålet med vejudvidelsen er, at:
- Etablere en vejbredde, hvor der både er plads til lastbiler, bilister og cykelister.
- Forbedre oversigtsforholdene for trafikken, langs vejen.
- Vejen skal udlægges i en minimumsbredde på 9 m. inkl. cykelsti. Med udvidelsen af Egehovedvej vil vejen fortsat være offentlig vej.
Der indsættes en § 10.5 under forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse § 10.5 Snarest muligt og senest ved ibrugtagning af ny bebyggelse skal der tinglyses en 9 m. vejbyggelinje på matrikel 230a
2.Lokalplanens bestemmelse om bebyggelsens omfang og placering § 7.7 ændres så det fremgår, at bygninger ikke kan bygges højere end 6,0 meter og ikke 8,5 meter, som var den højde planerne var sendt i høring med.
§ 7.7 ændres til:
Ingen dele af bygningens ydervægge og tage må være højere end 6 meter.
3. Lokalplanens bestemmelse § 2.4 om afgrænsning og zonestatus ændres, så det fremgår at der skal søges om landzonetilladelse til etablering af de anlæg og sekundær bebyggelse, der kan etableres i delområde 2. Lokalplanens redegørelse konsekvensrettes ligeledes, så det fremgår at planen ikke er udarbejdet som en bonuslokalplan.
§ 2.4 ændres til:
”Delområde 2 ligger i landzone og forbliver i landzone.”
4. Bestemmelserne §§ 6.3 og 6.5 i lokalplanens afsnit om Tekniske anlæg og miljø - omhandlende opsamlingsbassin, regnvandsafledning og nedsivning præciseres, så det er tydeligt der ikke kan foretages nedsivning af vejvand, da planområdet er placeret indenfor 300 meter zonen af vandforsyningsboringen. Ligeledes konsekvensrettes lokalplanens redegørelse så der er overensstemmelse hermed og i teksten omkring grundvand og drikkevandsinteresser indsættes et kort over 300 meter beskyttelseszone.
§ 6.3 ændres til:
Der skal i Delområde 2 etableres opsamlingsbassin, hvor områdets regnvand fra tage og ikke forurenet overfladevand kan bortledes til. Opsamlingsbassinet skal udformes som et rekreativt element til bortledning af regnvand. Bassiners størrelse og nærmere placering indenfor området bestemmes i forbindelse med byggemodningen.
§ 6.5 ændres til:
Der må ikke nedsives overfladevand fra veje eller parkeringsarealer indenfor 300 meter fra vandforsyningsboringen. Veje og parkeringsarealer kan udføres med en fast belægning, men i så fald skal regnvandet samles og ledes ud af området eller til kloak. Der er umiddelbart også mulighed for, at veje og parkeringsarealer bliver etableret med permeabel belægning.
Der kan dog ske nedsivning af tagvand og ikke forurenet overfladevand i hele lokalplanområdet.
Læs den politiske behandling af sagen den 21. april 2021 og den 3. maj 20121
Retsvirkninger
Lokalplanen har følgende betydning
I medfør af planlovens § 18 må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser, medmindre dispensation meddeles efter reglerne i planlovens §§19 eller 40.
Ejendomme, der er omfattet af planen, må således ikke bebygges eller skifte anvendelse i strid med lokalplanens bestemmelser.
Lokalplanen medfører først krav om, at de beskrevne forhold skal gennemføres, når ønsker om bebyggelse eller anvendelsesskift fremkommer. Lokalplanen hindrer derfor ikke, at den eksisterende bebyggelse og dennes anvendelse kan opretholdes, hvis såvel bebyggelse som anvendelsen ikke strider mod de i givne byggetilladelser tagne forbehold og i øvrigt er lovlig.
Kommuneplantillægget har følgende betydning
I medfør af planlovens § 12 stk. 2, kan kommunen i byzone modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område er omfattet af en detaljeret byplanvedtægt eller lokalplan, der er tilvejebragt før kommuneplanen.
I medfør af planlovens § 12 stk. 3, kan kommunen i byzone og i sommerhusområder modsætte sig opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, når bebyggelsen eller anvendelsen er i strid med bestemmelser i kommuneplanens rammedel. Forbud kan dog ikke nedlægges, når det pågældende område i kommuneplanen er udlagt til offentlige formål, eller når området er omfattet af en lokalplan eller en byplanvedtægt.
KLAGEVEJLEDNING
Den trufne afgørelse kan, for så vidt angår retlige spørgsmål, påklages til Planklagenævnet, jf. Planlovens (LBK nr. 1157 af 01/07/2020) § 58, stk. 1, nr. 3. Øvrige spørgsmål kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. En eventuel klage skal modtages af Planklagenævnet senest 4 uger fra offentliggørelsen.
Klagen skal sendes digitalt gennem klageportalen, som du finder på borger.dk eller virk.dk, søg efter ”klageportal”.
Det er en betingelse for Planklagenævnet behandling af klagen, at der indbetales et gebyr. Nævnet vil efter modtagelsen af klagen sende en opkrævning på gebyret. Planklagenævnet vil ikke påbegynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Betales gebyret ikke indenfor den af nævnet fastsatte frist, afvises klagen fra behandling.
For flere oplysninger om gebyr, klageportal, tilbagebetaling af gebyr med videre, se Planklagenævnets hjemmeside http://naevneneshus.dk/planklagenaevnet.
FRITAGELSE FOR AT KLAGE GENNEM KLAGEPORTALEN
Hvis du vil fritages fra at klage gennem miljøportalen, skal du sende en anmodning til Ærø Kommune på post@aeroekommune.dk eller til Ærø Kommune, Statene 2, 5970 Ærøskøbing. Anmodningen skal indeholde:
- Begrundet anmodning om fritagelse.
- Den påklagede afgørelse.
- Oplysning om, hvorvidt du er fritaget fra digital post.
Ærø Kommune sender materialet videre til Planklagenævnet, der herefter tager stilling til anmodningen. Planklagenævnets afgørelse sendes både til Ærø Kommune og til borgeren.
Ærø Kommunalbestyrelse.