I Region Syddanmark er frivillige hidtil blevet tilkaldt til hjertestop via ordningen Danmark Redder Liv.

Men fra den 1. maj 2020 er de syddanske frivillige til hjertestop blevet tilkaldt via TrygFondens Hjerteløber-ordning, der fra 1. maj vil være i brug i alle landets regioner. Ordningen er dermed landsdækkende.

Overordnet set har de to ordninger samme formål – at sikre hurtig hjælp ved hjertestop.

Bliv hjerteløber

Man bliver hjerteløber ved at downloade appen ’TrygFonden Hjerteløber’, hvor man normalt henter sine apps. Appen findes både i AppStore og Google Play.

Påvirker ikke akuthjælpere

Skiftet til Hjerteløber-ordningen har ikke betydning for den måde akuthjælpere bliver udkaldt i regionens 23 akuthjælperordninger, der findes over hele landsdelen. De fortsætter som hidtil.