Ærø Kommune har i foråret gennemført en stor trivselsundersøgelse for alle medarbejdere og ledere i kommunen. Resultatet af trivselsundersøgelsen viser, at der generelt er en god trivsel på arbejdspladserne. Trivselsundersøgelsen tager afsæt i social kapital med fokus på samarbejde, tillid og retfærdighed.

Undersøgelsen viser, at der er et rigtigt godt samarbejde internt i afdelingerne og institutionerne og i det tværgående samarbejde med en samlet score, som ligger pænt over landsgennemsnittet.  Det interne samarbejde i grupperne og afdelingerne ligger med en score på 74 på en scala fra 0-100, hvor landsgennemsnittet ligger på 70.

Der tegner sig tilsvarende et flot samlet billede af samarbejdet mellem medarbejdere og nærmeste leder med en score, som ligger over landsgennemsnittet. Vi må samtidig erkende, at der er plads til forbedringer i forholdet mellem medarbejdere og topledelsen (direktionen). Undersøgelsen viser, at forholdet mellem medarbejdere og topledelsen ligger med en score på 60, hvilket er lidt under landsgennemsnittet på 62.

Kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg udtaler, at trivselsundersøgelsen generelt er meget positiv med et godt samarbejde mellem medarbejdere og i samarbejdet med nærmeste ledelse, men vi bør styrke forholdet mellem medarbejdere og direktionen. Det er naturligt, at scoren mellem medarbejdere og direktionen er lavere end på den enkelte arbejdsplads, men vi vil gerne styrke forholdet, således at medarbejderne oplever, at de er en del af kommunen.

Derfor vil vi også i den kommende tid bl.a. have fokus på kommunikation mellem ledelse og medarbejdere.

Se resultatet af undersøgelsen her

For yderligere information kan du kontakte:

Allan Krogh Filtenborg
Kommunaldirektør