”Pårørendevejleder” er et tilbud i Ærø Kommune til borgere, som er pårørende til et familiemedlem med kronisk eller alvorlig sygdom. Hos pårørendevejlederen er det muligt at få en uformel samtale om det at være pårørende, samt få råd og vejledning om de forskellige tilbud og muligheder, der er i Ærø Kommune for at få hjælp.

Pårørendevejlederen har tavshedspligt og alle samtaler er derfor fortrolige.

Samtalen med pårørendevejlederen kan foregå både i eget hjem, på en af kommunens sygeplejeklinikker eller pr. telefon. Der er også mulighed for, at den sygdomsramte deltager i samtalen.

Pårørendevejleder i Ærø Kommune er forebyggende sygeplejerske Helle Pedersen.

Det er muligt at træffe pårørendevejleder Helle Pedersen hver torsdag formiddag fra kl. 10.30 – 12.00 i sygeplejeklinikken i Ærøskøbing og hver mandag fra kl. 13.00 – 14.30 i sygeplejeklinikken i Marstal. Det er muligt både at bestille tid til samtale og komme uden forudgående aftale i klinikken.

Pårørendevejleder Helle Pedersen træffes på telefonnummer 51 50 17 45 eller ved henvendelse til Bettina Buchwald på sygeplejerske kontoret mellem kl. 08.00 og 08.30 på telefonnummer 63 52 55 75.