Sundhedsstyrelsen står bag en kampagne kaldet "hvid januar", der lægger op til en alkoholfri måned. Målet er at forbedre folkesundheden landet over. Ærø kommunen bakker op om "hvid januar". Vil du være med?

Hvid Januar handler om at bryde vanen, styrke sin sundhed og selv styre sit liv i en kultur, hvor alkohol fylder meget. Hvid Januar understøtter, at det er okay at sige nej tak til alkohol.

Hva’ sir’ jeg så?
Hvis du gerne vil drikke mindre og leve sundere, kan HVID JANUAR være en rigtig god anledning til at ændre på det du plejer at gøre. Måske mærker du tilmed, at du sover bedre og får mere energi og overskud.  Hvis du bliver spurgt om, hvorfor du ikke drikker, så siger du bare: ”Jeg holder hvid januar”.

Hva’ gør jeg så?
Ideen bag Hvid Januar er at tage en længere periode uden alkohol. Det kan være et par uger eller hele januar måned, alt efter hvad der giver mening for dig. På den måde får du brudt vanen og mærker måske en forskel på vægten, energiniveauet og ikke mindst pengepungen.

Råd til at bryde vanen:

• Tænk over hvornår det er svært, og hvornår det er nemt at droppe alkoholen
  • Hav ikke alkohol i hjemmet – eller sæt det langt væk, så du ikke bliver fristet
  • Drik noget andet, fx alkoholfri øl eller vin, juice, smoothies, kaffe eller te
  • Gør noget andet end du plejer, fx gå en tur eller ring til en god ven

Du kan finde mere information her:

Pernille Rønn Bolding, Ærø Kommune
Tlf.: 63525523, prb@aeroekommune.dk