Idrætsforeninger kan nu så småt starte op med enkelte udendørs aktiviteter uden kropskontakt, når de generelle krav og anbefalinger overholdes.

Det betyder, at idrætsforeninger så småt kan starte visse aktiviteter op, som for eksempel atletik, golf, tennis, spejdere og vandsportsgrene. Kontaktsportsaktiviteter som fodbold og håndbold kan endnu ikke starte.

Hvis I åbner for aktiviteter SKAL I overholde følgende:

• Det ikke er kontaktsportsaktiviteter som fx håndbold og fodbold
  • Man ikke må samles flere end 10 personer
  • Man holder en afstand på 2 meter til andre personer
  • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som for eksempel feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketsjer eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis det ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
  • Plakaten med Sundhedsstyrelsens anbefalinger til udendørs træning skal ophænges på idrætsfaciliteten.

Klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter skal fortsat være lukkede.

Kommunens hal og anlæg er fortsat lukket.

Som idrætsforening er det vigtigt at I lægger en plan for, hvordan I gradvist vil åbne for enkelte aktiviteter.

DGI har en temaside med gode råd og vejledning, hvor I kan læse mere om, hvordan I så småt kan gå i gang.