26. marts 2020

Antallet af besøgende på Ærø vil stige i forbindelse med påsken. På grund af risiko for smittespredning af coronavirus, opfordres Ærøs borgere og besøgende i påsken til, at udvise en fælles ansvarlighed for at nedbringe antallet af sociale kontakter.  

Kommunalbestyrelsen på Ærø har den 25. marts 2020 besluttet, at sende en opfordring til øens borgere og besøgende i forbindelse med påsken.

Regeringen og myndighederne har som led i indsatsen mod spredning af COVID-19 i Danmark taget en række generelle tiltag med henblik på, at nedbringe antallet af sociale kontakter, sikre behørig afstand mellem danskerne og øge effekten af social afstand. Danskerne er på det kraftigste blevet opfordret til, at holde sig hjemme i påsken.

Statsminister Mette Frederiksen sagde på pressemøde den 23. marts 2020:

  • En effektiv indsats mod spredning af COVID-19 i Danmark kræver, at den enkelte dansker tager ansvar for at nedbringe antallet af sociale kontakter og sikre behørig afstand til sine medborgere. Det gælder også inden for familien og vennekredsen.
  • Alle danskere opfordres derfor på det kraftigste til at udvise ansvarlighed også i påsken. Aflys påskefrokosten. Udsæt familiebesøgene. Lad være med at tage på sightseeing rundt omkring i landet. Hold jer som udgangspunkt derhjemme.

 

Ærø er traditionelt et samlingssted for flere tusinde besøgende i påsken. Derfor fraråder Ærø Kommune på det kraftigste, at borgere og besøgende på Ærø, fastholder påskelørdag-traditionen i dens fysiske udfoldelse.

Ærø Kommune fraråder, at man samles på strande, havne og lignende steder, også selvom man er færre end det, til den tid angivet, antal personer der må være samlet.

Ærø Kommune opfordrer til, at såfremt man fastholder traditionen i mindre format, at dette afholdes udendørs med den anbefalede afstand på min. 2 m., for at reducere smitterisikoen.

”Påsken på Ærø er forbundet med stærke traditioner om samvær og fællesskab. Ærø Kommune opfordrer derfor borgere og besøgende til, at dele det fælles ansvar for at nedbringe antallet af sociale kontakter – og sørge for, at påsken 2020 bliver kendetegnet ved fællesskabet i, at vi passer på hinanden, ved at holde afstand.”, siger borgmester Ole Wej Petersen, Ærø Kommune. ”Vi ser frem til, at denne sundhedskrise er ovre, så vi igen kan dyrke det sociale fællesskab ved at mødes på Ærø.”

Ærø Kommune opfordrer til, at man husker at overholde de til den tid gældende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og øvrige myndigheder.

Yderligere om tiltag
Du kan læse mere om lokale og nationale tiltag her 

Sundhedsstyrelsens anbefalinger på www.sst.dk og myndighedernes fælles informationsside www.coronasmitte.dk


Kontakt
Borgmester Ole Wej Petersen kan kontaktes på owp@aeroekommune.dk