Har du noget du synes kommunalbestyrelsen på Ærø skal drøfte? Har du noget du brænder for, som politikerne ikke har taget stilling til? Så er muligheden der nu med borgerdrevne forslag.

Er du borger i Ærø Kommune og fyldt 15 år, kan du stille forslag til behandling på et møde i Ærø Kommunalbestyrelse.

Du kan også støtte et forslag, der er fremsat af andre.

”På Ærø imødekommer vi en større borgerinddragelse, og tiltaget med borgerforslag giver borgerne direkte indflydelse på de emner, der kan behandles af Kommunalbestyrelsen”, siger borgmester Ole Wej Petersen, Ærø Kommune.

Forslaget skal støttes af andre
For at et forslag kan blive behandlet af kommunalbestyrelsen, skal det have støtte fra 278 borgere.

Du støtter et forslag ved at stemme på det ved hjælp af NemID. Hvis forslaget ikke opnår det nødvendige antal stemmer inden for seks måneder, bortfalder det.

Det skal være et seriøst forslag
Der er en række forslag, som kommunalbestyrelsen ikke kan behandle, bl.a. forslag der:

• ikke udgør noget konkret forslag, fx hvis det er en ren meningstilkendegivelse.

• vedrører personlige forhold og/eller navngivne ansatte i kommunen.

• der virker useriøse.

• har været behandlet som borgerforslag inden for det seneste år eller er identisk med en sag, der tidligere har været behandlet i Kommunalbestyrelsen.

Hvordan behandles forslaget
Et forslag som har opnået det nødvendige antal støtter vil blive behandlet for åbne døre i kommunalbestyrelsen.

”Vi politikere skal lytte til vores borgere, og borgerforslag giver større mulighed for medbestemmelse. Mange har en mening om meget, også på Ærø. Borgerforslag giver plads til drøftelse af seriøse forslag, der er støttet af flere borgere. Jeg ser frem til at det første borgerforslag skal behandles i Kommunalbestyrelsen”, slutter borgmester Ole Wej Petersen.

Yderligere om borgerforslag

Læs mere om borgerforslag her

Borgmester Ole Wej Petersen kan kontaktes på owp@aeroekommune.dk