På Ærø har man muligheden for at indfri sine drømme og leve det gode liv. Det budskab skal Marianne Bech hjælpe med at udbrede, og hun har de helt rigtige forudsætninger for netop det.

Ærø Kommune har søgt en ekstra bosætningsmedarbejder. Der var 46 ansøgere, hvor mange var yderst kvalificerede, heraf blev 4 kaldt til samtale.

”Vi har valgt at ansætte Marianne Bech, bl.a. fordi hun som nyankommet Ærøbo har tilflytterperspektivet i frisk erindring. Hun brænder for Ærø, og for at sælge ø-livet til andre.” udtaler Afdelingschef Anne Bille.

Ærø Kommune får i Marianne en bosætningsmedarbejder, der er faglig kompetent indenfor kommunikation og design/grafik, og har bl.a. stor erfaring med projektledelse, sociale medier, foto og video.

”Marianne er kreativ og udadvendt, med begge ben på jorden, og vil passe fint ind i afdelingen. Med Joan Ammersbøll som født og opvokset Ærøbo, og Marianne som tilflyttet Ærøbo, forventer jeg, at vi har et rigtig godt fundament til at styrke bosætningen på øen og føre initiativerne i handleplanen ud i livet. Vi ser alle frem til at styrke bosætningsarbejdet i fællesskab.” tilføjer Anne Bille.

Mariannes historie
Marianne, der er 37 år, flyttede til Ærø med mand og to børn i august 2018. Familien kom fra storbylivet i Aarhus til et ø-liv på landet lidt udenfor Marstal.

”Vi tog beslutningen om at flytte, da vi havde et ønske om at hoppe ud af hamsterhjulet og få mere ro på - gerne til et sted, hvor man har et særligt fællesskab og sammenhold.” udtaler Marianne.

Med den tanke, kom ø-livet ind i billedet. At valget faldt på Ærø var måske lidt en tilfældighed, da familien ikke rigtig havde noget kendskab til øen - og så alligevel.

”I 1996 var jeg på lejrskole på Ærø. Jeg husker, at øen havde gjort indtryk, selvom jeg kun var 15 år. Da vi over 20 år efter begyndte at snakke øer, poppede Ærø op, og vi tog en tur herned. Vi forelskede os i øen, fandt et hus og købte det 2 måneder efter. Da jeg sad og pakkede i flyttekasser fandt jeg et gammelt fotoalbum fra min lejrskoletur i 1996. Jeg har ikke kigget i albummet i over 20 år. Under ét af billederne, har jeg med håndskrift skrevet: “Her er et typisk Ærø hus - dér skal vi engang bo.” Blandt andet derfor kan jeg ikke andet end at tro, at det var ’meant to be’, at vi skulle rykke vores liv til Ærø. Og vi elsker det.” fortæller Marianne.

Mariannes professionelle baggrund er fra film - og tv branchen. Fra 2008 - 2018 har hun været ansat hos M2Film, hvor hun har været med til at producere et stort antal projekter og kampagner indenfor reklame, film, animation og visuel kommunikation.

Marianne er en aktiv kvinde, der elsker at løbe, går til 30+ damefodbold i Marstal IF, og er nyvalgt bestyrelsesmedlem i Ærø SUP.

Kommunalbestyrelsen besluttede at styrke bosætningsindsatsen den 27. marts 2019.

Du kan læse Ærø Kommunes bosætningsstrategi og handleplanen her

Du kan læse nyhedsbrev fra bosætningsområdet her