’Sommerskulptur Søby, 2018 - biennale" som er arrangeret af lederen af Kunsthøjskolen Ærø, Susan Hinnum er indstillet til Den Fynske Kulturpris 2019.

’Sommerskulptur Søby’ var en tidsbegrænset udstilling, som kunne ses i Søby og omegen fra den 1. juni - 1. september 2019.

Sommerskulptur Søby bestod af 45 kunstværker spredt ud over det offentlige rum i Søby og omegn på Ærø. Her satte de et helt særligt præg på byen, hvor beboere, besøgende og turister kunne møde skulpturer, som var placeret overraskende steder rundt omkring.

På en tur rundt i egnen kunne man for eksempel møde en kæmperose af stål i strandkanten. En gipsafstøbning af en rygsæk, en smeltende postkasse i paraffin eller en monumental transparent metalhånd et ubeboet hus.

Kunsthøjskolen v. Susan Hinnum lægger et stort og engageret arbejde i at udvikle og udbrede kunstprojekter på Ærø til en bred og international kreds af kunstinteresserede. Ved at udstille i det offentlige rum formår kunsthøjskolen også at vække kunstinteressen hos folk, der ikke traditionelt besøger kunstmuseerne.

Desuden formår kunsthøjskolen med skulptur biennalen at tiltrække professionelle kunstnere fra både ind- og udland til at skabe kvalitetskunst på Ærø.

Fakta om Den Fynske Kulturpris

Den Fynske Kulturpris går til en kulturbegivenhed eller et værk af høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, der i årets løb har givet publikum en særlig oplevelse. De ni fynske kommuner, som er en del af Kulturregion Fyn, må hver nominere 1-2 kandidater.

En fagjury skærer feltet af 16 nominerede ned til 5 finalister, inden Kulturregion Fyns politiske styregruppe på baggrund af fagjuryens anbefalinger udpeger årets vinder.

Kåringen finder sted i november 2019.