Skip til hoved indholdet
 •  

  Årets Prisuddeling 2020

  Ærø Kommune uddeler også i år priser til ildsjæle som har gjort en særlig indsats inden for Kultur- og Idrætslivet og Handicap- og Frivilligområdet.

  På grund af Covid 19 kan vi desværre ikke fejre kandidaterne på Rådhuset, som vi plejer, i stedet har vinderne fået overrakt prisen ved en lille seance. 

  Årets prisvindere 2020 er:

  Kulturprisen 2020

  Gik til tidligere museumsinspektør Erik Kromann med begrundelsen:

  Som en markant figur i det ærøske kulturliv, der med sin årelange engagerede formidling af lokal og national søfartshistorie har formået at sætte Ærø på søkortet. Såvel på museet som i de skrevne og digitale medier.

  Fo sit mangeårige arbejde som redaktør af ’Ærøboen’, hvor han har sat sit helt særlige præg som oplysende bindeled mellem Ærø og eksilerede Ærøboere.

  Traditioner, dialekt og gode historier er blevet fastholdt i ’Ærøboens’ spalter, til stor fornøjelse for læserne.

  Handicapprisen 2020

  Gik til SuperBrugsen Marstal, med begrundelsen:

  For deres store arbejde og tålmodighed, og for at være med til at give et ungt menneske med Aspergers Autisme en EGU-uddannelse og derefter ansættelse på fuld tid.

  Alle ansatte og ledelse i SuperBrugsen yder et stort arbejde. Det gør en stor forskel for en ung mand.

  Frivilligprisen 2020

  Gik til Claus Nielsen med begrundelsen:

  For sin store indsats for aktiviteter til gavn for øens beboere og gæster – herunder at synliggøre de mange arrangementer på Ærø på plakatsøjler og brochurekasser rundt omkring på øen.

  Idrætsprisen 2020

  Gik til Ole Juel med begrundelsen:

  For sit mangeårige, engagerede og utrættelige indsats som træner i Marstal Idrætsforening. 15 år der har budt på sejre og nederlag, 15 år der har budt på 2 ugentlige træninger i de fleste af ugerne i løbet af året. 15 år der har budt på utalige kampe og utalige timer ’på farten’. 15 år som træner for et hold der har bevæget sig helt op i Danmarks-serien, en serie der ikke er alle ’provins-hold’ forundt.

  De øvrige nominerede er:

  Kulturprisen:

  • Jan Kiwi: for sit arbejde med Kunstforeningen Marstal og kunst- og kulturarrangementer i Det Røde Pakhus
  • Karsten Hermansen: For sine Corona-klokkekoncerter – herunder ønskekoncerterne samt sit arbejde med alternative opera-koncerter på trods af Corona.
  • Hans Jørgen Juul: For sit store arbejde med at udsmykke sit hus med julebelysning
  • Hani og Rana Al Jasem, Kebabvognen: For at bringe liv og hygge til havnen og arbejdet med den rullende ’Ærøpandekage-Xpress’.
  • Erik Kroman: Som markant figur i det ærøske kulturliv. Herunder formidling af lokal og national søfartshistorie, arbejdet med bladet ’Ærøboen’, den løbende formidling af Ærøs historie og traditioner, gennem sang og i diverse medier. 
  • Jesper Balslev: For sit store engagement i kultur- og foreningslivet med bl.a. Kulturladen, Ærø Festspil, Ærø Teaterforening m.m.

  Frivilligprisen:

  • John Enevoldsen for sit mangeårige frivillige foreningsarbejde for at fremme idrætten på Ærø og sit bidrag i forhold at arrangere musik, fester og markeder i foreningsregis.
  • Karin Korup for sit store arbejde med Arthurs Akademi på Søby Havn og hendes engagement og arbejdsiver i Søby Erhvervsforskning.
  • Bente Hornum for sit store arbejde som frivillig demensperson i Ældresagens regi, demenscafeen i Svendborg samt arbejdet med besøgsvenner-kontakten i Marstal.
  • Helle Bak Poulsen, Gitte Brygge og Nan von Linstow, for deres store arbejde i Ærø Svømmeklub.
  • Niels Ove Nielsen for sit store frivillige arbejde i Søby Boldklub Kvik, både som bestyrelsesmedlem, som spiller - træner og dommer i fodbold og badminton samt klubbens øvrige aktiviteter, fx at t indsamle gevinster - sælge plader og råbe numre op til vores bankospil.
  • Tommy Christensen for sit store arbejde inden for idræts- og kulturliv. Som bestyrelsesmedlem, dommer m.m i Marstal Sejlklub, som musiker i Marstal Småborgerlige Sangforening, som frivillig og legeonkel på Marstal Søfartsmuseum.
  • Claus Nielsen for sin indsats med at hænge plakater og opslag op på øens 14 plakatsøjler og arbejdet med at fylde brochurekasser rundt omkring på øen. Desuden bidrager Claus med en række andre aktiviteter til gavn for øens beboere og gæster.
  • De frivillige hestetrækkere, som hjælper med hestene til handicapridning og ridefysioterapi i Ærø Rideklub. De frivillige møder trofast hver uge og gør det på den måde muligt for en række borgere at bruge ridning som led i behandling m.m.

  Idrætsprisen:

  • John Lyngkilde for sin ekstraordinære indsats for at højne spillekvaliteten, spilleglæden og entusiasmen for sporten i Ærø Tennisklub

  Handicapprisen

  • Klædeskabet v. Susanne Enevoldsen. For deres flytning til handicaptilgængelige lokaler, der sikrer alle en god oplevelse, når der skal købes tøj og tilbehør.
  • Trine og Ebbe Olsen, for deres store indsats for at give beboerne i Ærøhuset skønne oplevelser med hestevogns- og traktorture, hyggelige stunder med grill, bål og dejlige lagkager og hyggeligt samvær i det hele taget.
  • Fru Nørgaard v. Ulla Nørgaard For stor hjælpsomhed og velvilje over for kunder i butikke, også når det drejer sig om at lægge rampen til kørestolsbrugere frem. Det sker altid beredvilligt og smilende. Der er trappetrin til mange butikker på øen, så det er prisværdigt på den måde at øge tilgængeligheden for kørestols- og rollatorbrugere.
  18-12-2020 særlig indsats inden for Kultur- og Idrætslivet og Handicap- og Frivilligområdet.     /Files/Images/kassebilleder/pokal/pokal.jpg   View Edit