Mindhelper.dk er et onlinebaseret tilbud til dig, der har brug for hjælp med små eller store problemer. Klik ind på mindhelper og få viden om mental sundhed, råd til at håndtere problemer, personlig hjælp i brevkassen eller vejledning til mere hjælp andre steder.
Sitets temaer kan være:
Har du spørgsmål til mindhelper.dk, så tag endelig kontakt.
Kontakt
Sundhedskoordinator
Pernille R. Bolding
Telefon: 63525523 / SMS 20400639
Mail: prb@aeroekommune.dk
Seksualitet, sex, sygdomme, følelser, grænser, onani og meget mere i den retning kan ofte være enormt svært at snakke om, men det kan også fylde rigtig meget. Derfor har vi her samlet en række gode links, hvor du kan søge information og få gode råd i forbindelse med sex og samliv.
Nyttige links:
Om sexsygdomme:
Det er langt fra alle sexsygdomme, der giver tydelige symptomer som for eksempel svie, kløe eller udslæt. Det betyder, at man ikke nødvendigvis kan mærke, at man er blevet smittet.
Hvis man har haft sex uden at bruge prævention, er det derfor altid en god idé at gå til lægen og bliver testet, hellere en gang for meget end en gang for lidt.
Klamydia er en af de mest udbredte sexsygdomme i Danmark, både mænd og kvinder kan få det og sygdommen kan have alvorlige konsekvenser hvis ikke den behandles, blandt andet nedsat fertilitet, ufrivillig barnløshed, kroniske underlivssmerter og betændelse i kønsorganerne
Rådgivning hos TUBA er til dig mellem 14 og 35 år, der kommer fra familier med alkohol- og, eller misbrugsproblemer. Du kan selv tilmelde dig, og du har mulighed for at være anonym. Tilbuddet er gratis.
TUBA tilbyder individuel- eller gruppeterapi. Du aftaler selv forløbet med TUBA’s rådgiver. Samtalen kan finde sted i Frivagten i Marstal, men du kan også benytte dig af online rådgivning.
Kontakt
Louise Theil Dorph
Frivagten, Markgade 1
5960 Marstal
Telefon: 30672480
Mail: ljt@tuba.dk
Klik ind på TUBA’s egen hjemmeside
Her kan du få rådgivning via chat eller brevkasse og du kan kommunikere med andre i samme situation.
Læs mere på denne hjemmeside hvis du vil vide noget om hvornår man har et misbrug.
Sund vægt i familien, tilbydes til hele familien til børn med overvægt. I følges de første to år, og derefter tilbydes I halvårlige kontroller af barnets vægtudvikling.
I vil modtage samtaler og vejledning af diætist og sundhedsplejerske, der blandt andet indeholder støtte og redskaber til en sundere livsstil, der skal føre til en positiv vægtudvikling.
Begge forældre og søskende opfordres til at deltage i samtalerne.
Det kræver en henvisning at deltage, og det kan I få hvis en eller flere af jeres børn har et BMI over 90 % percentilen for køn og alder. Samtidig skal I være motiveret til livsstils- og adfærdsændringer.
Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sundhedsplejerske Dorte Madsen.
Kontakt
Dorte Lindberg Madsen
Telefon: 23701207
Mail: dlm@aeroekommune.dk
Ærø Kommune har et team af medarbejdere, der er uddannet til at rådgive og vejlede borgere og medarbejdere omkring alkoholrelaterede problematikker. Alle kan kontakte teamet.
Bettina Sørensen | 20591134 |
Dorthe Madsen | 23701207 |
Ann-Kathrine Skou | 63525677 |
Hanne Hübschmann | 51779107 |
Heide Beck | 40400376 |
Penille Bolding | 63525523 |
Alkoholbehandlingen | 62236666 |
Alkohollinjen | 80200500 |
Stofmisburgsbehandlingen | 62234990 |
Det rådgivende alkoholteam kan kontaktes i kommunens åbningstider eller send en mail til detraadgivendeteam@aeroekommune.dk
Er der én i din familie, mor eller far, der drikker for meget alkohol? Så findes der flere muligheder for hjælp.
Er du over 18 år og har selv et alkoholproblem, henviser vi dig til tilbuddet ”alkoholbehandling”.
Kontakt:
Alkoholbehandlingen Svendborg Kommune
Nannasvej 24 ,
5700 Svendborg
Mail: abc@svendborg.dk
Telefon: 62236666
Alle hverdage 8.00 til 13.00 fredag dog 8.00 til 12.00
Alkoholbehandlingen i Svendborg har tilbud til pårørende. Pårørende kan være en partner, børn, forældre eller andre, som er tæt på den, der har et alkoholoverforbrug.
Individuelle rådgivende samtaler tilbydes til pårørende til én, der allerede er i behandling. Samtalerne tilpasses individuelt.
Pårørende til én, der drikker for meget - og som endnu ikke i behandling, har mulighed for at deltage i et gruppebaseret kursusforløb over seks gange á to timer.
Kursets formål:
Der er løbende optag til kurset. Dvs. den pårørende kan starte kort tid efter, at de har været til en FORsamtale hos en behandler.
Kontakt:
Alkoholbehandlingen Svendborg
Telefon: 62236666
Mandag til torsdag 8.00 til 13.00
Fredag 8.00 til 12.00
Mail: abc@svendborg.dk
Du kan også få hjælp og gode råd digitalt på Alkohollinjen
Ærø Kommune tilbyder gratis rygestopkursus til dig, der har brug for hjælp til at blive fri for tobak.
Du får rådgivning og vejledning i afhængig, afvænningsprocessen samt redskaber til adfærdsændringer i hverdagen, der kan føre til et varigt rygestop.
Kurset er også for dig, der ryger e-cigaretter og røgfri tobak, eksempelvis snus.
Rygestopkurset varetages af rygestopvejleder Pernille R. Bolding, og planlægges individuelt eller i hold afhængig af efterspørgsel. Kontakt Pernille og hør nærmere om mulighederne.
Kontakt
Rygestopvejleder
Pernille R. Bolding
Telefon: 63525523
Mail: prb@aeroekommune.dk
Digitale tilbud
Bliv røgfri digitalt med X-hale findes også som app.
Er du under 25 år og har et forbrug af hash eller andre stoffer, som du gerne vil have hjælp til at gøre noget ved, R.U.S. i Svendborg; behandling, rådgivning og vejledning, alt efter hvad du har brug for. Tilbuddet kræver ikke henvisning, og du aftaler selv med behandleren hvilket mødested, der passer dig bedst.
Du aftaler tidspunkt og mødested med behandleren.
For opstart af samtale og forløb:
Rusmiddelrådgiver på Ærø
Telefon: 62236554
Mobil: 30107077
Mail: toyna.fladmark@svendborg.dk
Behandlingscenter Svendborg, Ungeafdelingen
Telefon: 66236550 / SMS: 29665780
Mail: ungeafdelingen@svendborg.dk
Behandlingscenter Svendborg tilbyder også råd og vejledning til dig, der er pårørende til en, der har et stofmisbrug. Pårørende kan være en partner, børn, forældre eller andre, som er tæt på den, der har et stofmisbrug. Du skal være over 18 år.
Samtaler med pårørende er oprettet med det formål at skabe et rum, hvor pårørende har mulighed for at få oplysninger, råd og vejledning om brug og eller misbrug af stoffer og adfærd som følge heraf.
Tilbuddet er gratis og kræver ikke henvisning.
Kontakt
Behandlingscenter Svendborg
Telefon: 62234990
Mail: behsv@svendborg.dk
Er du under 18 år, se da TUBA’s rådgivningstilbud her.
Hjemmesiden Boblberg er et digitalt sundhedsfællesskab, som hjælper borgerne med at skabe sociale relationer og fællesskaber. Det er borgere fra hele landet, der opretter opslag i form af bobler, hvor de skriver om interesser og oplevelser, som de godt kunne tænke sig at dele med andre. Sitet er baseret på Borger-til-borger-hjælp som kan være katalysator for at der skabes nye sociale relationer, som er en væsentlig ressource i fremtidens sundhedsfælleskab. På Boblberg.dk kan du oprette dig, og møde andre fra Ærø, der har de samme interesser eller ”problemer” som dig. Du kan tilgå hjemmesiden via dette link
Har du spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med ensomhed, så tag endelig kontakt.
Kontakt
Sundhedskoordinator
Pernille R. Bolding
Telefon: 63525523 / SMS 20400639
Mail: prb@aeroekommune.dk