Ærøfærgen der sejler
(Foto: Joan Lykke Ammersbøll)

Færgefart og Ø-kort

Man kan rejse til og fra Ærø ved at benytte én af følgende fire færgeruter:

  • Ærøskøbing-Svendborg
  • Søby- Fynshav
  • Søby- Faaborg
  • Marstal – Rudkøbing

… Afgangene er talrige, og som øboer bliver færgeturene en betydelig del af dit hverdagsliv. For nogle kan dette kræve lidt tilvænning, men i løbet af kort tid kommer færgeoverfarten for mange til at udgøre en fantastisk mulighed for fordybelse, ro, afslapning, nærvær og samtale. En del udnytter også færgeturen til at arbejde.

Når man er flyttet til Ærø, får man ved henvendelse i Borgerservice på rådhuset udstedt et Ø-kort. Med et Ø-kort i hånden får man rabat på færgebilletten. I det seneste år har staten dog støttet færgefarten i Danmark med en pulje penge – det såkaldte landevejsprincip – således, at færgebilletterne periodisk har været billige for alle, og ø-kortets funktion har været suspenderet.

Taxaflyvning

Udover færgefarten kan man også komme til og fra Ærø med små fly. Ærø har sin helt egen flyveplads, hvor man kan bestille taxa-flyvning. Firmaet Starling Air kan flyve dig til over 600 destinationer i Danmark og Europa.

Busser på Ærø. Og ja, de er gratis…
 

venteskur til bussen

Busserne på Ærø er gratis. Der er timedrift i hverdagene og kun lidt færre afgange i weekenderne. Den længste busrute går ad landevejen fra Marstal over Ærøskøbing og til Søby. På turen køres tæt forbi og igennem mange af Ærøs landsbyer: Dunkær, St. Rise, Ll. Rise, Nevre, Stokkeby, Tranderup, Vindeballe, Bregninge, Skovby og Leby.

Herudover køres der tirsdag og fredag en mindre busrute fra Marstal gennem Ommel, Kragnæs og Græsvænge. 

På skoledage kan man også benytte skolebussen.

Skolebørnene på Ærø befordres af direkte busser, så transporttiden er så kort som mulig. Disse busser er - med undtagelse af Ommel-, Kragnæs, Græsvængeruten - ikke tilgængelige for offentligheden.