Tilflytterhuset Øster Bregninge 70. (Foto: Joan Lykke Ammersbøll)

Tilflytterhuset – smag på ø-livet uden at forpligte dig

Det kan være svært at træffe en endelig beslutning om at flytte til Ærø. Man ved, hvad man har, men ikke ved, hvad man får. Spekulationerne står i kø. Kan familien trives på en ø? Falder man nu godt nok til? Er der de muligheder, man ønsker? Men fortvivl ikke!

På Ærø har vi en fuldt møbleret prøvebolig, kaldet ”Tilflytterhuset”, som vi stiller til rådighed for potentielle tilflyttere. Boligen, der både egner sig til enlige og familier på op til seks personer, blev købt og renoveret af Ærø Kommune i 2011-2012 efter yderst energivenlige og grønne forskrifter. I tilflytterhuset kan du og din familie for en fire-måneders periode afprøve ø-livet til en billig husleje, der tager højde for, at I sandsynligvis stadig har en bolig andetsteds.

På den måde kan I skabe jer et frirum til at træffe de store beslutninger, mens I faktisk allerede står lige her på Ærø, midt i det, der kan blive jeres hverdag på sigt. I kan afsøge jobmarkedet, finde jeres drømmebolig, skabe jer et netværk, benytte øens tilbud, deltage i foreningslivet og blive fortrolige med ø-livet, inden I måske tager det sidste skridt og rykker hertil permanent. Har I børn, kan de blive indskrevet i vores daginstitutioner og skoler i den pågældende periode.

Udlejningsperioder

Huset lejes ud i følgende perioder:

• 1.januar-30.april
  • 1.maj-31.august
  • 1.september-31.december

Ansøgningskema

For at komme i betragtning til huset, skal man udfylde et ansøgningsskema. Ansøgningsskemaet kan rekvireres hos bosætningsmedarbejderen på mail kss@aeroekommune.dk.

Vil du vide mere om huset.

Nedenfor kan du læse en nærmere beskrivelse af huset, husets beliggenhed, lejebetingelser og se billeder.

Ønsker du at vide mere om vores fantastiske tilbud ”Tilflytterhuset”, er du altid velkommen til at kontakte bosætningsmedarbejderen.

Tilflytterhuset er en gennemrenoveret landvilla beliggende i landsbyen Bregninge midt på Ærø. Det er fuldt møbleret og indrettet med alle moderne bekvemmeligheder. Huset er bygget i overensstemmelse med Ærø Kommunes målsætninger omkring energieffektivitet og bæredygtighed.

Boligen er på ca. 150m2 fordelt på to etager og kan snildt huse en børnefamilie. I stueetagen er der et køkken, bad/WC, en daglig-/spisestue, to entreer og et værelse. På førstesalen er der en repos og to soveværelser. Der er sengepladser til 5 personer, men mulighed for at skabe flere. Gulvene er beklædt med klinker og træfinér. Der er gulvvarme i det meste af underetagen.

Huset rummer udover diverse møbler og isenkram, alt nødvendigt køkkenudstyr, støvsuger, græsslåmaskine mm. Der er desuden trådløst internet i boligen.

Huset rummer følgende indenfor hvidevarer og TV:

Bad/toilet

• Vaskesøjle med A+ vaskemaskine og tumbler

Køkken

• A+ Opvaskemaskine
  • A+ komfur med varmluftsovn og 4 kogeplader + emfang
  • A+ Køle-/fryseskab

Stue

• Lille fladskærms-TV

Tilflytterhuset fremstår som et komplet hjem, dog skal I som minimum selv medbringe følgende:

• Dyner og puder
  • Sengelinned
  • Håndklæder
  • Karklude/viskestykker

I perioden op til indflytning i tilflytterhuset udfærdiges en juridisk bindende lejekontrakt, heraf fremgår forhold omkring husleje, depositum, forsikring mm. Lejekontrakten underskrives af lejere og Ærø Kommune.

Husleje og diverse udgifter

• Huslejen udgør pt. 3075,72 kr. pr. måned + forbrug. Huslejen pristalsreguleres, og der forekommer derfor små ændringer i huslejen ved hvert årsskifte.
  • Forbruget afregnes på basis af et årsgennemsnit og er til at overkomme pga. de mange energivenlige løsninger.
  • I skal selv bekoste TV-licens og Internet.
  • Depositum udgør én måneds husleje.

Lejebetingelser

• Lejemålet er bindende - minimum og maksimum fire måneder - og kan ikke opsiges, med mindre der er tale om skærpede omstændigheder og kontraktbrud.
  • I skal have en gyldig indbo- og ansvarsforsikring.
  • Husdyr er ikke tilladt i huset.
  • Rygning er ikke tilladt i huset.
  • Mens I bor i huset, har I ansvaret for indvendig rengøring af huset og for basal vedligeholdelse af haven.
  • Huset er fuldt udstyret og dekoreret. Der må ikke males, hæftes og/eller sømmes noget op på vægflader, skabsflader o.lign.
  • I modtager huset i nymalet og rengjort stand. Det forventes, at huset er fuldt rengjort, når I forlader det.
  • Der udleveres en inventar- og udstyrsliste, som skal gennemgås og underskrives sammen med bosætningsmedarbejderen ved indflytning og fraflytning.

Tilflytterhuset ligger i landsbyen Bregninge midt på Ærø. Bregninge er omkranset af skøn natur, tæt på vand, bølgende marker og smukke udsigtspunkter.

Bregninge er kendt for det gode fællesskab blandt byens beboere, der ofte samles til forskellige arrangementer.

Byens to omdrejningspunkter er kirken og sognegården. Begge steder danner rammerne om events og arrangementer, såsom tirsdagskaffe, loppemarkeder, foredrag, koncerter og juletræsfester. Byen rummer endvidere forskellige virksomheder.

Det er nemt at komme til og fra Bregninge, da der går bus mod både Søby og Ærøskøbing/Marstal hver time i hverdagene og flere gange dagligt i weekenderne. Og bussen er endda gratis at benytte!

Bregninge blev i 2010 kåret som Danmarks første Blomstrende Landsby, og det bærer byen stadig præg af. Der er etableret et lokalråd, og herfra igangsætter man løbende projekter til landsbyens forbedring.

Se billeder fra huset

Plantegninger for tilflytterhuset